06-19 84 86 88 - info@ontdekjouwstem.nl

De Lichtenberg  Methode

 

De Lichtenberg methode heeft mij laten horen en ervaren dat zingen veel lekkerder, makkelijker en mooier kan zijn. Mijn ademhaling is veel eenvoudiger en rustiger geworden en ik zit veel meer in de muziek. Ik geniet meer van mijn stem en de mening van het publiek telt veel minder. Ben ook niet meer hard aan het werk: ik onderzoek met plezier en Ontdek steeds nieuwe klanken. Dat voelt vrij, alsof ik Abseil of een Vrije val  maak.

De Lichtenberg methode leert me meer de klank te ontvangen, in plaats van naar het publiek te brengen. Mijn stem is er voller en rijker van geworden. En bovenal persoonlijker, zoals ik ben. Dat komt ook door hun andere omgang met, articulatie, ritme en tekstbeleving.  Niet zweverig, maar heel praktisch en fysiek: ontspannend! Hoe is dit gekomen

Lees meer

Tekstbeleving en presentatie

 

Wat doet de tekst van het lied met jou? Wat voor gevolg heeft dat voor het tempo, de sound, de dynamiek? En hoe laat je dat zien? Hoe beweeg je op het toneel en wat past er bij jou? Vanuit mijn lessen tekstinterpretatie en toneelspel bij Clif Sutton, Maja Koppejan, Guuske Kotte en Peggy Larson heb ik mijn eigen aanpak gevormd.